Geen+uitstel+voor+deadline+kooiverbod
© Bekken

Geen uitstel voor deadline kooiverbod

Het voorstel om het kooiverbod voor leghennen met een half jaar te verlengen, is nog niet ingewilligd. Dat bleek gisteren tijdens de vergadering van Europese Unie-landbouwministers in Brussel.

Landen die nog niet volledig zijn omgeschakeld naar meer diervriendelijke huisvestingsystemen moeten aangeven of dit voor 1 januari 2012 lukt, zegt verantwoordelijke Eurocommissaris John Dalli. Daarmee is de discussie over een eventuele verlenging tot stilstand gekomen en blijft de deadline voorlopig nog staan.

Druk uitoefenen

EL&I-staatssecretaris Henk Bleker zegt blij te zijn dat Dalli de lidstaten rechtstreeks aanspreekt en zo de druk op de naleving van het kooiverbod opvoert. Bleker liet in de vergadering weten niet voor verlenging te zijn.

De Tweede Kamer droeg hem vorige week ook op stelling te nemen tegen de op handen zijnde verlenging. Een meerderheid van de lidstaten, waaronder Groot-Brittannië en Duitsland, liet eveneens weten geen uitstel te willen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  30 %
 • Vrijdag
  9° / 3°
  20 %
Meer weer