Meer kijk op overstromingsrisico Achterhoek

Waterschap Rijn en IJssel wil bij herinrichting van waterlopen het verschil in beschermingsniveau in beeld brengen. Ook berekent ze van 3 projecten het verschil in de overstromingskansen voor en na herinrichting.

Meer+kijk+op+overstromingsrisico+Achterhoek
© Nieuwe Oogst

Het beter inzichtelijk maken van het beschermingsniveau is rechtstreeks het gevolg van de evaluatie van de wateroverlast in de Achterhoek in augustus 2010.

Het gaat om 3 herinrichtingsprojecten Leerinkbeek, de Zoddebeek en de Groenlose Slinge. Het schap wil vanaf nu bij alle nieuwe herinrichtingsprojecten het beschermingsniveau voor en na de herinrichting inzichtelijk maken. Daarmee krijgen inwoners van het gebied meer zicht op de risico's.

Beschermingniveaus

In het beheergebied van het waterschap gelden 3 beschermingsniveaus. Bebouwde gebieden worden beschermd tegen een overstromingsrisico, dat statistisch niet vaker dan eens in de 100 jaar voorkomt. Landbouwgebieden worden beschermd tegen een overstromingsrisico dat statisch niet vaker dan eens in de 10 jaar voorkomt.

Voor natuurgebieden bestaat geen beschermingsnorm. Deze mogen regelmatig overstromen. Door het laten overstromen van natuurgebieden, wordt het risico op overstroming verder stroomafwaarts kleiner.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer