Kleiner takenpakket PT

Het Productschap Tuinbouw (PT) krijgt minder taken. Dat heeft het bestuur vandaag besloten.

Het schap beperkt zich met ingang van 1 april 2012 tot 3 kerntaken. Dat zijn als eerste voeding, groen en gezondheid, als tweede plantgezondheid en fytosanitaire aangelegenheden en als derde duurzame ketens.

Volgens het PT richt de organisatie zich in de toekomst nog alleen op zaken die niet privaat georganiseerd en gefinancierd kunnen worden. Daarnaast moeten de werkzaamheden van het schap een maatschappelijk en een sectorbelang dienen, en verricht het productschap wettelijke taken. 'Waarbij de wetgevende bevoegdheid van het PT ingezet kan worden om freeriders te voorkomen in een MKB-gestructureerde sector", aldus Agnes van Ardenne, voorzitter van het PT.

Door de nieuwe opstelling investeert het schap vanaf de datum in 2012 niet langer in productpromotie en marktonderzoek. Ook laat het productschap logistieke projecten vallen.

Thema's

Het PT stapt in haar nieuwe gedaante ook af van een sectorale werkwijze. De organisatie wil onderwerpen thematisch gaan aanpakken.

De veranderingen in het schap worden doorgevoerd naar aanleiding van de ondernemingspeiling die het PT deze zomer heeft gehouden. Bovendien eist het kabinet een andere invulling van de schappen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer