Zeer+teleurstellend+komkommerseizoen
© VidiPhoto

Zeer teleurstellend komkommerseizoen

Nederlandse komkommertelers kijken terug op een teleurstellend seizoen. In het eerste kwartaal schoten de telersprijzen fors onderuit door een groter Spaans aanbod dan in de voorgaande jaren. Vervolgens werd de sector geconfronteerd met de EHEC-crisis.

De telersprijzen lagen dit jaar onder die van 2011, met uitzondering van de periode van half april tot begin mei. Dat meldt het Productschap Tuinbouw.

Door de uitbraak van de EHEC-bacterie eind mei daalde het vertrouwen van consumenten in komkommers, tomaten en sla. Daardoor lieten ze deze groenten links liggen.

Supermarkten

Nederlandse supermarkten verkochten tot en met week 36 voor bijna € 50 miljoen aan komkommers. Dit was 15% minder dan in 2010. Bijna alle belangrijke supermarktketens hadden een lagere omzet. Alleen Jumbo bleef stabiel ten opzichte van vorig jaar. Dit kwam doordat Jumbo fors in aantal winkels is gegroeid door het ombouwen van Super de Boer-winkels.

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer