Blauw en Korff willen snellere uitbetaling DR

Snellere uitbetaling van bedrijfstoeslagen is een belangrijke voorwaarde om de relatie tussen de agrosector en Dienst Regelingen (DR) te verbeteren. Dat meldt EL&I-staatssecretaris Henk Bleker de Tweede Kamer.

De uitbetaling is een van de verbeterpunten die staan in het rapport van Piet Blauw en Marco Korff met de titel 'DR tot uw dienst'. Die aanscherpingen zijn volgens de adviseurs noodzakelijk om tot een adequate, klantvriendelijke en efficiënte uitvoering door DR te komen.

De aanbevelingen variëren van operationele adviezen voor de uitvoeringspraktijk tot beleidsadviezen op provinciaal, nationaal en Europees niveau.

Perceelsregistratie

Met betrekking tot de perceelsregistratie constateren de adviseurs in het www.hetlnvloket.nl/actueel/nieuwsitem/nieuwsbericht/2017902rapport dat veel tijd en energie zit in marginale correcties. Bleker noemt hun suggestie om een meetmarge te introduceren interessant.

Hij vindt dat ook met het oog op de omvorming van het Gemeenschappelijk landbouwbeleid na 2013. Voor de uitwerking is wel afstemming met de Europese Commissie nodig.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer