Top+RFC%3A+gesprek+weidegang+met+Dijkhuizen
© William Hoogteyling

Top RFC: gesprek weidegang met Dijkhuizen

FrieslandCampina-directeur Cees 't Hart is niet blij met de uitspraken over weidegang van Wageningen-topman Aalt Dijkhuizen. Hij heeft hem er op aangesproken en wil op korte termijn een zogeheten 'factbased' gesprek met de bestuursvoorzitter van Wageningen UR.

't Hart zei dit vanmorgen op een bijeenkomst van de Nederlandse Vereniging voor Land- en Tuinbouwjournalisten (NVLJ) op het hoofdkantoor van Royal FrieslandCampina (RFC) in Amersfoort.

Nieuwe Oogst noteerde afgelopen zaterdag uitspraken van Dijkhuizen, waarin hij melkveehouders waarschuwt om weidegang als doelstelling te nemen. 'Weidegang kost meer en als niemand dit betaalt, zetten veehouders zichzelf op achterstand. Alleen als je weidegang kunt compenseren, moet je het overwegen.'

Imago-issue

't Hart benadrukte op de bijeenkomst opnieuw dat weidegang een heel belangrijk imago-issue is voor FrieslandCampina. 'We hebben nooit gezegd dat weidegang beter of slechter is. Onze koers op dit gebied heeft alles te maken met imago en wat de maatschappij van ons verlangt.'

'Koeienflats zijn ons schikbeeld. Wij willen geen niet-grondgebonden veehouderij', aldus 't Hart.

• Lees meer over de mening van Aalt Dijkhuizen en de weidegangplannen van FrieslandCampina in Nieuwe Oogst van zaterdag 8 oktober.

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer