Knapen: enkel subsidie voor actieve boeren

De Europese Unie (EU) moet alleen nog landbouwsubsidies verstrekken aan actieve boeren. Dat zei staatssecretaris Ben Knapen van Europese Zaken gisteren in een overleg met de Tweede Kamer.

Knapen reageerde op een vraag van Louis Bontes van de PVV over wie in Nederland landbouwsubsidies van de Europese Unie krijgen. Bontes stelde zijn vraag naar aanleiding van berichten in de Britse media over de subsidie van omgerekend bijna € 260.000 die koningin Elizabeth via de EU krijgt voor haar boerderij in Windsor.

Het maken van een lijst is volgens Knapen lastig, omdat de informatie niet op individueel niveau beschikbaar is in verband met privacy. Hij zegde Bontes wel toe zich in te gaan zetten om niet langer subsidie te geven aan 'inactieve boeren'.

Ook Britse minister

Bontes verwees naar Britse kranten die meldden dat niet alleen Elisabeth maar ook een Britse minister EU-landbouwsubsidies zou ontvangen.

Eerder meldde de organisatie Open Europa al dat de Zweedse koning Gustav in 5 jaar € 1,6 miljoen kreeg voor het onderhoud van zijn boerderijen. Bontes noemde een subsidie voor de koningin krankzinnig. 'Dat begrijpt toch niemand', zei hij.

ANP

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer