'PT alleen zinvol als betaler bepaalt'

De nieuwe opzet van Productschap Tuinbouw moet zo zijn dat 'wie betaalt, bepaalt. Anders is er geen toekomst voor het PT. Dat vindt voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland.

%27PT+alleen+zinvol+als+betaler+bepaalt%27
© Nieuwe Oogst

Maat hamert op invloed van de sector op de besluitvorming van het productschap. Als die invloed wel zeker wordt gesteld, gaat PT een goede toekomst tegemoet als faciliteerder van innovatie en onderzoek.

Maat deed zijn uitspraken gisteren in zijn speech op de bijeenkomst Duurzaamheid en Voedselzekerheid in Waarland. Daar wees hij ook op het belang van de vollegrondsgroenteteelt voor de wereldwijde voedselvoorziening.

Innovatie

De voorzitter riep de sector op om de gezamenlijke afzet samen vorm te geven. 'En eis met LTO Nederland dat na 2013 de Brusselse gelden voor de gemeenschappelijke marktordening zo worden gebruikt dat uw positie in de keten wordt versterkt en een groter deel van de koek op uw tuin terechtkomt.'

Maat vindt ook dat de nadruk bij de discussie over Productschap Tuinbouw, maar ook bij Greenport Holland te veel ligt op innovatie en te weinig op productie. 'Innovatie komt voort uit productie. Zonder productie is er geen noodzaak om tot innovatie te komen. De productie is dus hard nodig.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer