Vergassen ganzen mag nog niet

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat het verbod op het vergassen van ganzen voorlopig gehandhaafd blijft.

Vergassen+ganzen+mag+nog+niet
© Nieuwe Oogst

De Partij voor de Dieren (PvdD) diende eerder een motie in om het verbod op het vergassen van wilde dieren te handhaven. Een meerderheid in de Tweede Kamer, waaronder CDA en PVV, stemden vandaag voor het voorstel.

Staatssecretaris Henk Bleker had eerder laten weten het 'Besluit beheer en schadebestrijding dieren' te willen wijzigen. Daardoor zou het mogelijk worden om biociden in te zetten bij doden van schadeveroorzakende soorten zoals ganzen en duiven. Met de wijziging zou het dus mogelijk worden ganzen te vergassen met CO2.

Hogere regelgeving

Met het aannemen van de motie wil de Kamer de inwerkingtreding van de wijziging nu opschorten tot 1 januari 2012. Volgens de PvdD staat nog onvoldoende vast of deze wijziging al dan niet in strijd is met hogere regelgeving, zoals de Vogelrichtlijn of regelgeving zoals het besluit doden van dieren.

Met de motie wordt de regering opgeroepen om een zorgvuldige afweging te maken over de diverse methoden van het doden van dieren. Daarbij speelt dierwelzijn een belangrijke rol.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer