Flevoland blij met akkoord Bleker

Het kabinet schrapte vorig jaar de robuuste zone Oostvaarderswold. Nu staat dit natuurgebied als ontwikkelopgave genoemd in het natuurakkoord. 'Goed nieuws voor Flevoland', zegt een woordvoerder van de provincie.

De Ecologische Hoofdstructuur die in 2021 moet zijn gerealiseerd, wordt kleiner dan eerder was afgesproken. De woordvoerder stelt dat voor provincie Flevoland het eindplaatje van Oostvaarderswold overeind blijft. 'De ambities blijven overeind staan zoals die zijn vastgesteld.'

De verantwoordelijkheid voor de aanleg van Oostvaarderswold komt bij de provincie te liggen. Over de financiën geeft het akkoord geen duidelijkheid. 'Daar moeten de provincies met elkaar uitkomen, waar geld in wordt gestoken, in nadere onderhandeling', stelt de woordvoerder.

Claim

Provincie Flevoland legde een claim van € 240 miljoen bij het rijk neer voor de kosten die al zijn gemaakt voor de aankoop van gronden voor de aanleg van Oostvaarderswold. 'We sluiten niet uit dat we daarvoor bij Bleker terugkomen', zegt de woordvoerder.

LTO Noord Flevoland constateert dat Bleker niet langer de aanleg van Oostvaarderswold blokkeert. 'De financiën zijn echter niet gedekt en het is maar de vraag of die er op korte termijn wel komen', zegt provinciaal-secretaris Jasper van der Horst. 'De onduidelijkheid blijft dus nog even, maar het akkoord geeft aan dat er in 2012 een definitieve kaart moet zijn. Wat dan niet gefinancierd kan worden, gaat van de kaart.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer