Bleker opent proefveld nieuwe natuur

Op uitnodiging van gedeputeerde Han Weber van provincie Zuid-Holland heeft EL&I staatssecretaris Henk Bleker vandaag het proefveld nieuwe natuur in Polder Oukoop geopend.

Bleker+opent+proefveld+nieuwe+natuur
© provincie Zuid Holland

Bleker verrichte de openingsceremonie samen met directeur Kalden van Staatsbosbeheer en melkveehouder Ardy de Goeij. Het proefveld is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en is bedoeld om te testen of de typen natuur die straks in de omgeving worden aangelegd in de polder ook echt aanslaan.

In Polder Oukoop wordt landbouw en natuurbeheer op een nieuwe manier gecombineerd. De Goeij ziet daarin kansen om landbouw en natuurbeheer te combineren in een bedrijf dat economisch rendabel is.

Het beheer van het proefveld wordt door Staatsbosbeheer deels aan de boer overgedragen. Dat levert meteen de eerste praktijkervaring op. De inrichting van Polder Oukoop wordt gerealiseerd door onder meer provincie Zuid-Holland, ministerie van EL&I, Gemeente Bodegraven Reeuwijk, Hoogheemraadschap van Rijnland, Staatsbosbeheer en PPP Agro Advies.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer