Utrecht nodigt boeren uit mee te praten tijdens landbouwtop

Utrecht wil samen met boeren richting geven aan de toekomst van de agrarische sector in de provincie. De ondernemers worden uitgenodigd mee te praten over onder meer de rol van de landbouwsector.

Utrecht+nodigt+boeren+uit+mee+te+praten+tijdens+landbouwtop
© William Hoogteyling

De provincie houdt op 10 juli de Utrechtse Landbouwtop. Daar wil ze met boeren de 'dialoog aangaan en een doorkijk maken naar de nabije en ook de verre toekomst'.

'We staan voor grote uitdagingen op het gebied van klimaatverandering, biodiversiteitsverlies in relatie tot voedselproductie en consumptie. Wij geloven dat samenwerking en innovatie de sleutels zijn tot succes. Tijdens deze top willen we de krachten bundelen en gezamenlijk richting geven aan de toekomst van de agrarische sector in Utrecht', meldt de provincie.

Bij de top in Groenekan vinden diverse kennissessies en een paneldiscussie plaats. Daarnaast zijn er sprekers, met behalve Utrechts landbouwgedeputeerde Mirjam Sterk (CDA) ook LTO-voorzitter Ger Koopmans, NAJK-voorzitter Roy Meijer, directeur Food & Agri Alex Datema van Rabobank en lector future food systems Frederike Praasterink van HAS green academy. Deelname is gratis, aanmelden kan via het platform LaMi.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer