Overijssel trekt portemonnee voor innovaties in de landbouw

Wie een goed idee heeft voor een innovatieproject in de landbouwsector in Overijssel kan daarvoor vanaf 5 juni een subsidie aanvragen. Dan gaat de regeling 'Samenwerken aan innovatie' in het kader van het Europese Innovatie Partnerschap (EIP) open.

Overijssel+trekt+portemonnee+voor+innovaties+in+de+landbouw
© Provincie Overijssel

De subsidie is bedoeld voor samenwerkingen tussen agrarisch ondernemers onderling of tussen ondernemers en kennisinstellingen. Dit opent de deur voor vernieuwende projecten die zorgen voor de verbetering van werkwijzen, producten of diensten die bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige landbouw in Overijssel. De opgedane ervaringen worden gedeeld met andere landbouwers en agrarische bedrijven.

Gedeputeerde Maurits von Martels (BBB) van landbouw en natuur ziet de subsidieregeling als een mooie stap richting een duurzame en toekomstbestendige landbouw in de provincie. 'Innovatie is de sleutel tot vooruitgang. En door ook sectoroverstijgend samen te werken, kunnen landbouwers nieuwe ideeën ontwikkelen en implementeren die niet alleen de landbouwsector versterken, maar ook bijdragen aan een betere leefomgeving voor iedereen.'


Subsidie tot en met eind september

De subsidie is onderdeel van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Het totale subsidieplafond is 3,3 miljoen euro, waarvan 1,4 miljoen euro Europees geld en 1,9 miljoen euro provinciaal geld. Van 5 juni tot en met 30 september kan de subsidie worden aangevraagd.

Op dinsdag 18 juni 2024 om 11 uur houdt provincie Overijssel een digitale kennissessie over deze regeling. Aanmelden kan door te mailen naar expertisecentrumeuropa@overijssel.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer