KWS investeert in onderzoekscentrum voor groenteveredeling

Zaadfirma KWS breidt in het Noord-Hollandse Andijk zijn R&D-capaciteiten voor de veredeling van vollegrondsgroentegewassen uit. Op het terrein van voormalig veredelingsbedrijf Pop Vriend wordt een hypermoderne onderzoekskas gebouwd.

KWS+investeert+in+onderzoekscentrum+voor+groenteveredeling
© KWS

Het nieuwe complex krijgt, naast een speciale voorbereidings- en onderzoeksruimte voor veredelingswerk, ook de beschikking over kantoorfaciliteiten en een laboratorium. De voltooiing van de bouw van dit R&D-centrum staat gepland voor begin 2025.

Naast mais, suikerbieten, granen, koolzaad en zonnebloemen houdt KWS zich sinds 2019 ook bezig met de veredeling van groentegewassen. De aanzet hiervoor werd gegeven met de overname van Pop Vriend Seeds in Andijk. Daarnaast verwierf KWS twee jaar later ook het Italiaanse groentezaadbedrijf Geneplanta.


Opstarten in verschillende landen

De afdeling groentezaden van KWS focust op het opstarten van veredelingsactiviteiten in verschillende landen. Daartoe behoort bijvoorbeeld ook een nieuw R&D-centrum in Mexico. Het complex in Andijk zal vooral worden gebruikt voor onderzoek naar spinazie, bonen, rode bieten en snijbiet. Ook wordt een deel van de kassen gebruikt voor komkommer en paprika.

Vestigingsmanager Frank Hollenberg vertelt dat het nieuwe onderzoekscentrum bijdraagt aan verbetering van de strategische positie van KWS in de groentezaadmarkt. 'Onze locatie in Andijk dient als centrale hub om onze groenteveredeling te kunnen opschalen. De nieuwe faciliteiten stellen veredelaars in staat nog sneller innovatieve groenterassen te ontwikkelen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
Meer weer