POAH! Deutz D 9005

Deze week in POAH!: de Deutz D 9005 van Johan van Dorth in Dalfsen. De Deutz met 85 pk stamt uit 1967. Van Dorth wordt door zijn schoonzoon 'schoonpoah' genoemd. 'Ja, dat komt altijd terug. Deutz is voor mij gewoon beleving.'

De voorliefde begon met zijn vader die de Deutz-stoomkop had. Toen Van Dorth zijn vrouw leerde kennen, die ook van de boerderij komt, was zijn eerste vraag: welke trekker hebben jullie? 'Ze wist alleen dat het een groene was. Gelukkig, het was een Deutz.'

POAH! is een serie waarin de trekker centraal staat. Dat kan een bijzonder nieuw exemplaar zijn, een zeldzame oldtimer of een speciale uitvoering. Elke zaterdag om 10 uur plaatsen wij een nieuwe aflevering. Wil je ook met uw trekker in deze rubriek? Meld u dan aan via redactie@nieuweoogst.nl. Fan van POAH! en op zoek naar een echt collector's item? Bezoek dan eens onze POAH!-shop.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer