Noord-Brabant krijgt 231 miljoen euro voor landbouw en natuur

Provincie Noord-Brabant krijgt 231 miljoen euro van het Rijk voor de uitvoering van landbouw- en natuurherstelmaatregelen in het kader van het Brabants Programma Landelijk Gebied (BPLG).

Noord%2DBrabant+krijgt+231+miljoen+euro+voor+landbouw+en+natuur
© Douwe Korting

Het demissionair kabinet maakt in totaal 1,54 miljard vrij voor duurzame landbouw en natuurherstel. De provincies hebben groen licht gekregen om de zogeheten koplopersmaatregelen uit te voeren. Dit zijn maatregelen voor bijvoorbeeld verduurzaming van veehouderijen of natuurherstel die snel uitgevoerd kunnen worden.

Ook provincie Noord-Brabant heeft hier in 2023 plannen voor ingediend. 'We zijn verheugd dat ons 231 miljoen euro is toegekend om de maatregelen voor natuur, water, klimaat en perspectief landbouw uit te voeren. Dit ondanks de onzekerheid over de financiering van onze opgaven op lange termijn', reageert gedeputeerde Hagar Roijackers.

'De komende periode gaan wij met onze partners de maatregelen uitvoeren en samen de middelen zo efficiënt mogelijk inzetten', vult hij aan.


In de prullenbak

Het provinciebestuur had om 8 miljard euro gevraagd om alle plannen voor betere natuur en schoner water waar te maken. Dat er nu maar een fractie wordt overgemaakt vanuit Den Haag, betekent niet dat de plannen in de prullenbak kunnen, meldt Roijackers.

'Ons Brabants Programma Landelijk Gebied is koersvast. De opgaven en wettelijke doelen om natuur, water, bodem en lucht op orde te brengen blijven onverminderd groot.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
 • Vrijdag
  23° / 16°
  90 %
Meer weer