Podcast: College Boer met Coen van den Bighelaar (NAJK)

Melkveehouder en NAJK-portefeuillehouder bedrijfsovername Coen van den Bighelaar is te gast in deze podcast van College Boer. Hij gaat met studenten van Aeres Hogeschool Dronten in gesprek over bedrijfsovername.

Van den Bighelaar heeft samen met zijn ouders een melkveebedrijf in het Gelderse Velddriel. 'Ik heb erover getwijfeld of ik daaraan moest beginnen. Wil ik de druk dat het met zich meebrengt wel?' vroeg hij zich eerder af. 'Er is zoveel onzekerheid in de sector. De manier van boeren is veranderd. Alles moet nu binnen de kaders, zoals de maatschappij die graag ziet', constateert hij.

'Als opvolger wordt het steeds minder interessant. Er komen steeds meer kosten bij. Je wilt een verdienmodel houden. Het is anders dan toen mijn vader het bedrijf overnam', herkent een student zich in het verhaal van de NAJK-portefeuillehouder bedrijfsovername.

Van den Bighelaar licht toe dat er nu ook veel wordt gekeken naar kasstroom bij de financiering in plaats van naar zekerheden als grond. Zijn doel bij de NAJK is een platform creëren waar agrarisch ondernemers terechtkunnen met alle vraagstukken waar ze tegenaan lopen.


College Boer is een live-event waarin studenten onder leiding van moderator en Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo aan een gastboer hun vragen kunnen stellen. Het wordt opgenomen en uitgezonden via YouTube en nieuweoogst.nl als televisie-uitzending en podcast. Deze aflevering met Coen van den Bighelaar is opgenomen bij Aeres Hogeschool in Dronten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer