Nieuwe landbouwsubsidie Utrecht mikt op demonstratiebedrijven

Provincie Utrecht stelt een nieuwe subsidie beschikbaar voor landbouwbedrijven die zich ontwikkelen in de richting van 'toekomstbestendige, duurzame en natuurinclusieve landbouw' en hierover voorlichting gaan geven.

Nieuwe+landbouwsubsidie+Utrecht+mikt+op+demonstratiebedrijven
© Jan Ruland van den Brink

Het idee is dat agrarisch ondernemers op deze manier worden aangemoedigd hun kennis en ervaring in duurzame landbouw te delen, stelt de provincie. Voor zogenoemde demonstratiebedrijven gaat per 3 juli aanstaande de nieuwe subsidieregeling Demonstratiebedrijven open, onderdeel van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB 2023-2027).

De provincie stelt 900.000 euro beschikbaar. Boeren kunnen een aanvraag doen voor minimaal 25.000 euro en maximaal 300.000 euro. Met deze subsidie geven agrariërs op hun eigen bedrijf voorlichting en demonstraties aan collega's. Op de demonstratiebedrijven wordt ervaring opgedaan met het versterken van verdienmodellen. De provincie verwacht dat landbouwers elkaar inspireren om aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun bedrijfsvoering en stappen te zetten richting een natuurinclusieve landbouw.


Van onschatbare waarde

Gedeputeerde Mirjam Sterk (Transitie Landelijk Gebied, Natuur & Landbouw): 'De kennis en ervaring die op demonstratiebedrijven wordt opgedaan is van onschatbare waarde. Door de ondernemers van deze bedrijven in staat te stellen hun vorderingen te delen met collega’s, bieden we landbouwers de gelegenheid onderling van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Agrariërs geven aan dat ze zich graag op deze manier oriënteren op de duurzame mogelijkheden die ze hebben voor hun eigen bedrijf. Als provincie vinden wij het belangrijk om dat mede mogelijk te maken.'

Op woensdagavond 26 juni organiseert de provincie bij demonstratiebedrijf familie Schalkwijk een informatiesessie over de regeling. Boeren kunnen zich hiervoor aanmelden per mail.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer