EU coulanter met subsidie voor boeren en telers in weerproblemen

Boeren en telers die door uitzonderlijk weer niet aan de voorwaarden voor hun EU-subsidies kunnen voldoen, hoeven dat niet meer te bewijzen. De overheid kan voortaan na droogte, overstromingen of ander extreem weer een heel gebied van die verplichting ontslaan. De ondernemers hoeven dan niet te vrezen voor hun inkomsten uit Brussel.

EU+coulanter+met+subsidie+voor+boeren+en+telers+in+weerproblemen
© IRS

Agrarisch ondernemers kunnen zich nu al beroepen op overmacht als ze door weerschade niet aan de regels voldoen. Maar dat moeten ze dan wel bewijzen en dat vergt veel papierwerk, tijd en gedoe. De Europese Commissie kondigde daarom afgelopen voorjaar, na tal van boerenprotesten tegen knellende regels, aan dat te vergemakkelijken.

De EU voerde onlangs ook al een reeks versoepelingen in voor de miljardensubsidies die zij boeren verstrekt. Klimaat- en milieuvoorwaarden worden ook minder streng. Door bijvoorbeeld minder te controleren, hoopt Brussel boeren ook minder van hun werk te houden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer