Boeren in Zeeland krijgen 1,2 miljoen euro extra subsidie voor natuurherstel

Boeren in Zeeland kunnen extra geld krijgen voor agrarisch natuurbeheer. Provincie Zeeland trekt daar 1,2 miljoen euro voor uit. De nieuwe subsidieregeling wordt op dezelfde wijze uitgevoerd als het al langer bestaande stelsel voor Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer.

Boeren+in+Zeeland+krijgen+1%2C2+miljoen+euro+extra+subsidie+voor+natuurherstel
© Dirk Hol

De nieuwe regeling is bedoeld voor agrarisch natuurbeheer langs de Natura 2000-gebieden Manteling van Walcheren en de Kop van Schouwen. In beide duingebieden is de natuur de afgelopen jaren verslechterd. De Ecologische Autoriteit meldde begin dit jaar dat de gebieden te maken hebben met verzuring en vermesting door onder meer te veel stikstof en verdroging.

Subsidies kunnen worden aangevraagd door een gecertificeerd agrarisch collectief, zoals Poldernatuur Zeeland. Het collectief begeleidt de gebruikers van grond bij het uitvoeren van maatregelen die bijdragen aan het natuurherstel. Subsidies kunnen van 8 juli tot en met 30 september worden aangevraagd. Regelingen hebben een looptijd van zes jaar.

Poldernatuur Zeeland is ontstaan uit een samenwerking van negen agrarische natuurverenigingen en sluit beheercontracten af met agrariërs voor onder meer de aanleg en het beheer van akkerranden, hagen, poelen en botanische graslanden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  18° / 12°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 13°
  60 %
 • Zondag
  19° / 12°
  75 %
Meer weer