Vitelia en ABZ Diervoeding gaan strategisch samenwerken

De coöperaties Vitelia en ABZ Diervoeding gaan per 3 juni een strategische samenwerking aan. Door op meerdere terreinen samen te werken, hopen ze beter in te kunnen spelen op toekomstige ontwikkelingen. Het uiteindelijke doel is om samen te gaan.

Vitelia+en+ABZ+Diervoeding+gaan+strategisch+samenwerken
© Vitelia

Gezamenlijk produceren beide coöperaties ruim 1.325.000 ton mengvoeders. Samen hebben ze een landelijke dekking. Begin 2022 fuseerden ABZ Diervoeding, De Samenwerking en Bosgoed Diervoeders tot ABZ Diervoeding en in april 2024 vond er een fusie met De Valk Wekerom plaats. Volgens beide coöperaties heeft Vitelia ABZ Diervoeding benaderd om samen te werken.

Het uiteindelijke doel is om in de verschillende regio’s in het land dicht bij de boer en zijn dieren te staan en daarmee de belangen van leden en afnemers zo optimaal mogelijk te dienen. Na een periode van samenwerking is volledig samengaan het doel.


Uitgebreider assortiment

Volgens beide coöperaties maakt de samenwerking het mogelijk om een nog uitgebreider assortiment plus bijbehorend advies aan te kunnen bieden, waarbij gezamenlijk alle processen op elkaar worden afgestemd.

De afdeling Plant & Teelt van ABZ en Vitelia Agrocultuur gaan elkaar versterken. Beide werken al samen in de inkooporganisatie CropSolutions, waarbij Vitelia Agrocultuur in de akkerbouw en rundveehouderij een sterke positie heeft, maar vooral ook in de boomteeltsector.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer