Femke van de Plas aangesteld als vertrouwenspersoon 'veilig buitengebied'

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en Platform Veilig Ondernemen Limburg (PVO-Limburg) hebben een vertrouwenspersoon 'veilig buitengebied' aangesteld, met ondersteuning van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Femke van de Plas gaat deze rol per 15 april vervullen.

Femke+van+de+Plas+aangesteld+als+vertrouwenspersoon+%27veilig+buitengebied%27
© LLTB

Diepgaande kennis van zowel de agrarische sector als het veiligheidsdomein is Van de Plas niet vreemd. Ze vervult een soortgelijke functie bij ZLTO, de belangenbehartiger voor boeren en tuinders in Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland. Per 15 april is ze beschikbaar voor alle agrarisch ondernemers, inwoners en bezoekers van het buitengebied in Limburg en biedt een vertrouwelijk platform voor vragen, advies en ondersteuning rondom onderwerpen als ondermijning en criminaliteit.

Naast vertrouwelijke begeleiding, kan de vertrouwenspersoon indien nodig in contact treden met relevante instanties zoals politie, Openbaar Ministerie of Meld Misdaad Anoniem. Van de Plas gaat nauw samenwerken met Nicole Alberts, LLTB-projectleider 'Veilig ondernemen in het buitengebied'.

Thijs Rompelberg, voorzitter van de LLTB: 'Door het benoemen van een vertrouwenspersoon voor veilig buitengebied en het bevorderen van samenwerking streven we ernaar om een veilige omgeving te creëren waarin agrariërs, maar ook inwoners en bezoekers van het buitengebied kunnen gedijen. Het is voor ons, maar ook voor het gehele buitengebied een belangrijke stap dat we nu een vertrouwenspersoon kunnen aanstellen', aldus Rompelberg.


Samenwerking is wezenlijk

Paul Verhoeven, voorzitter van PVO-Limburg, is eveneens gelukkig met deze ontwikkeling. 'De samenwerking tussen ondernemers, inwoners en overheid is wezenlijk in de bestrijding van criminaliteit. En dit is een belangrijke stap in het bouwen aan meer onderling vertrouwen, waaronder het vergroten van de meldingsbereidheid.'

Voor vragen of het melden van signalen over onveiligheid en (drugs)criminaliteit in relatie tot het buitengebied kan contact opgenomen worden met Femke van de Plas, vertrouwenspersoon 'veilig buitengebied' via (06) 29520266 of vertrouwenspersoon@pvo-limburg.nl.


Platform Veilig Ondernemen

Platform Veilig Ondernemen (PVO) Limburg helpt ondernemers in de provincie Limburg om hen weerbaarder te maken tegen verschillende vormen van criminaliteit. Dat doet het platform met veiligheidsversterkers rondom diverse thema's. Denk hierbij aan cybercrime, overvallen, bedreiging, malafide huur of verhuur, diefstal, witwassen en dus ook veiligheid in het buitengebied. PVO brengt in kaart wat in de regio speelt en welke maatregelen doeltreffend zijn. Het platform werkt samen met onder meer politie, gemeenten, brancheorganisaties en ondernemers op regionaal en provinciaal niveau. Zo signaleren ze ontwikkelingen, waarop ze een maatwerkaanpak afstemmen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer