AgriVer en BFAO fuseren en zijn nu samen de grootste verzekeraar

Verzekeraars AgriVer en Bos Fruit Aardappelen Onderlinge verzekeringen (BFAO) zijn door een fusie vanaf woensdag 1 mei de grootste verzekeraar voor open teelten in Nederland en België. Hiervoor hebben de leden van beide verzekeraars en De Nederlandsche Bank goedkeuring gegeven.

AgriVer+en+BFAO+fuseren+en+zijn+nu+samen+de+grootste+verzekeraar
© Twan Wiermans

AgriVer is gespecialiseerd in het verzekeren van glastuinbouw- en akkerbouwgewassen. BFAO biedt onder de merknamen OFH, PotatoPol en OBV verzekeringen aan voor fruit- en aardappeltelers en boseigenaren. De gefuseerde organisatie zal haar leden een breed scala aan verzekeringsproducten aanbieden. Hieronder valt onder meer de brede weersverzekering.

Daarnaast worden innovatieve verzekeringsoplossingen en diensten ontwikkeld om agrarisch ondernemers te ondersteunen bij de gevolgen van extreem weer en andere ondernemersrisico's. Directeur Gerard van Noordenburg van AgriVer benadrukt het strategische belang van de fusie.


'Het agrarisch ondernemerschap verandert voortdurend. Vooral door de versnelde klimaatverandering en de steeds veranderende wet- en regelgeving. Onze leden ervaren de noodzaak om hun bedrijfsvoering hierop aan te passen en ondervinden daarbij nieuwe bedrijfsrisico's. Het is van essentieel belang dat we hen blijven voorzien van moderne verzekeringsoplossingen en diensten.'

AgriVer en BFAO zijn onderlinge verzekeringsmaatschappijen zonder winstoogmerk. Het belang van de leden staat centraal. 'Ons principe staat centraal: met elkaar de risico's van extreem weer opvangen. De fusie stelt ons beter in staat onze kosten laag te houden en onze dienstverlening aan te passen aan de wensen van de agrarisch ondernemers van de toekomst', stellen BFAO-bestuurders Marcel Rooijmans en Gert Jan van Dijk.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 12°
  50 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer