College Boer met Maarten Fischer: 'Je moet je geen patiënt voelen op zorgboerderij'

In deze aflevering van College Boer is Maarten Fischer te gast. Hij is directeur van Federatie Landbouw en Zorg. Met studenten van Aeres Hogeschool Dronten spreekt hij over de potentie van zorgboerderijen in Nederland.

Fischer ziet dat er steeds meer behoefte vanuit de politiek is om te bewijzen dat wat de zorgboerderijen doen, ook werkt. 'Het is een verrijking voor de zorg dat mensen met agrarische kennis de interventies begrijpen tussen mens en dier', stelt hij.

Traditioneel begint de boerin vaak met de zorg op een al bestaande boerderij. Ook wordt het management vaker gedaan door vrouwen, alhoewel er steeds meer mannen zijn die zich hiermee bezighouden.

Als Fischer op een zorgboerderij komt, dan ziet hij niet zo snel meer wie de zorgboer, vrijwilliger of patiënt is, omdat ze allemaal door elkaar lopen.


College Boer is een live-event waarin studenten onder leiding van moderator en hoofdredacteur Nieuwe Oogst Esther de Snoo aan een gastboer hun vragen kunnen stellen. Het wordt opgenomen en uitgezonden via YouTube en nieuweoogst.nl als televisie-uitzending en podcast. Deze aflevering met Jos Ebbers is opgenomen bij Aeres Hogeschool in Dronten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer