'Moderne uitdaging, moderne oplossing'

We horen en ervaren het vaak; regels en maatregelen voor de sector die bedacht zijn van achter een bureau in Den Haag of Brussel, ver weg van de dagelijkse realiteit op het platteland. Vaak gespeend van praktische kennis en met een behoorlijke dosis wantrouwen en onbegrip.

%27Moderne+uitdaging%2C+moderne+oplossing%27
© Dirk Hol

Het is voor ons als LTO Nederland en regionale standsorganisaties een constant gevecht. Daarom nodigen we met grote regelmaat regionale en landelijke politici en ambtenaren uit voor werkbezoeken op bedrijven van onze leden. Zoals afgelopen weekend bij de Aspergerie in Noord-Limburg. Daar horen politici uit eerste hand hoe onze ondernemers werken aan een volhoudbare toekomst op hun bedrijven.

Zo zien beleidsmakers hoe het er echt aan toegaat en dat we niets te verbergen hebben. Het is van cruciaal belang dat zij begrijpen hoe hun beslissingen onze dagelijkse praktijk beïnvloeden en waarom het vaak niet werkt zoals het ambtelijk is uitgedokterd.

Dat doen we niet omdat we willen blijven werken op de gebruikelijke manier. Want laten we wel wezen, geen van ons werkt op dezelfde manier als onze ouders deden en zij niet als hun ouders. De sector is elke dag bezig het beter te doen dan gisteren. We kijken vooruit, maar worden nog te vaak geconfronteerd met een hang naar het verleden. De tijd van Ot en Sien, toen schijnbaar alles beter was.

We hebben overheden nodig die kennis van zaken hebben of op zijn minst vertrouwen hebben in onze kennis uit eeuwenlange praktijkervaring

Thijs Rompelberg, bestuurslid LTO Nederland

Die tijd is voorbij en om het hoofd te bieden aan de uitdagingen van vandaag en morgen, moeten we afstappen van modellen en berekeningen die ons verleden hebben gevormd, maar niet langer relevant zijn voor de toekomst.

We hebben overheden nodig die kennis van zaken hebben of op zijn minst vertrouwen hebben in onze kennis uit eeuwenlange praktijkervaring. Moderne uitdagingen vragen om moderne oplossingen. En als we bij vraagstukken in het verleden niet naar innovatie hadden gekeken, waren we als samenleving nooit zover gekomen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  17° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer