Chinese varkensstapel opnieuw kleiner

In China werden eind maart 5 procent minder varkens gehouden dan in dezelfde periode een jaar eerder. Forse verliezen door lage prijzen zijn een reden voor de dalende varkenspopulatie in de volksrepubliek.

Chinese+varkensstapel+opnieuw+kleiner
© Marcel Berendsen

Het nationaal statistiekbureau in Peking meldt dat er eind maart in China ongeveer 408,5 miljoen varkens werden gehouden. Dat is een daling van 22,4 miljoen dieren (-5,2 procent) ten opzichte van dezelfde periode in 2023. Eerder werd voor de maand februari ook al een daling van het aantal zeugen gemeld. Het betrof een daling van 3 miljoen dieren (-7 procent) tot 40,4 miljoen moederdieren.

Statistici melden verder dat in het eerste kwartaal van dit jaar 194,55 miljoen varkens geslacht. Dat zijn er bijna 4,5 miljoen minder dan in het eerste kwartaal van 2023 (-2,2 procent). Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) voorspelde onlangs voor dit jaar een daling van 3 procent in de Chinese varkensvleesproductie.

De totale vleesproductie in China is het eerste kwartaal van dit jaar met 1,4 procent gegroeid tot 24,9 miljoen ton, vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2023.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer