Belgen mogen witlof exporteren naar China

Belgisch witlof mag vanaf nu ook worden geëxporteerd naar China. Tijdens een recente handelsmissie is hiervoor een overeenkomst getekend.

Belgen+mogen+witlof+exporteren+naar+China
© Job Hiddink

Belgische bedrijven en organisaties vergezelden onlangs premier Alexander de Croo op een handelsmissie. Na het heropenen van de Chinese markt voor varkensvlees uit België is ook de overeenkomst over de export van witlof een mooi succes voor de Belgische groenteteelt. Nieuwsmedium Vilt.be meldt dat vergelijkbare overeenkomsten ook in de maak zijn voor paprika's en appels.

De gesprekken over de levering van Belgisch witlof naar China waren al langer gaande. De afspraken hierover zijn tijdens de recente handelsmissie bevestigd. In een reactie aan Vilt zegt algemeen secretaris Luc Vanoirbeek van het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties dat het openen van de Chinese grenzen goed nieuws is, maar ook dat hij niet verwacht dat op korte termijn grote volumes witlof naar China gaan.

De voorwaarden om te exporteren naar China zijn streng, meldt Vanoirbeek. Exporteurs moeten speciaal worden geaccrediteerd en het exportproces nauwkeurig documenteren. De gebruikte systematiek is vergelijkbaar met die voor de export van peren naar het Aziatische land. Inmiddels zijn volgens Vanoirbeek zeven Belgische witlofbedrijven aangemeld om voor de export in aanmerking te komen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer