China heft importverbod Belgisch varkensvlees op

Ruim 5 jaar na de uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) in België, staat China de import van varkensvlees uit het land weer toe. Dat maakte het Chinese ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling 12 januari bekend.

China+heft+importverbod+Belgisch+varkensvlees+op
© Twan Wiermans

'Dit is goed nieuws voor Belgische varkenshouders', reageerde Hadja Lahbib, minister van Buitenlandse Zaken in Beijing. Zij is daar op staatsbezoek met minister president De Croo. In september 2018 brak in België AVP uit. China, dat toen zelf ook kampte met een groot aantal uitbraken van AVP, sloot daarop de grenzen voor varkensvlees uit België.

De impact daarvan voor de Belgische varkenshouderij was groot. In België produceren 5.750 varkensbedrijven jaarlijks meer dan een miljoen ton varkensvlees. In 2018, dus net voor het Chinese embargo, werd 3.474 ton naar China geëxporteerd. In 2020 werd België officieel vrij van AVP verklaard, maar het importverbod bleef tot vandaag van kracht.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer