Verwachte melkprijs Eko-Holland stijgt licht in maart

De te verwachten melkprijs voor de leden van Eko-Holland Melk op Maat komt voor maart 0,50 euro hoger uit dan die van februari. De prijs voor biologische melk stijgt daarmee naar 60,50 euro per 100 kilo, exclusief btw. De biologisch-dynamische melkprijs ligt op 65,50 euro per 100 kilo.

Verwachte+melkprijs+Eko%2DHolland+stijgt+licht+in+maart
© Twan Wiermans

Nadat de melkprijs zes maanden lang vrij vlak bewoog, is sinds januari een daling zichtbaar in de verwachte melkprijs van Eko-Holland. In de eerste maand van dit jaar daalde de prijs met 0,50 euro, gevolgd door een daling van 1 euro per 100 kilo in februari. Voor de maand maart wordt een licht herstel verwacht.

Op 1 maart 2023 lag de verwachte melkprijs voor biologische melk bij Eko-Holland op 65 euro per 100 kilo. Biologisch-dynamische melk noteerde 70 euro per 100 kilo. De genoemde prijzen gelden bij een jaarleverantie van 500.000 kilo melk, met 4,42 procent vet en 3,57 procent eiwit.


De verwachte melkprijs is inclusief kwaliteits- en kwantiteitstoeslagen en exclusief eventuele programmatoeslagen. Sinds januari 2023 is de biologisch-dynamische melkprijs gekoppeld aan de biologische melkprijs. Deze is standaard 5 euro per 100 kilo melk hoger.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer