FloraHolland in Rijnsburg volledig over op tijdvakleveren

Royal FloraHolland is op de locatie in het Zuid-Hollandse Rijnsburg volledig overgestapt op het leveren in tijdvakken. Het is de eerste locatie van de bloemenveiling waar deze stap wordt gezet. De verandering betekent niet alleen dat kopers nu Select Delivery-tijdvakken kunnen kiezen, maar ook dat het reguliere proces in tijdvakken valt.

FloraHolland+in+Rijnsburg+volledig+over+op+tijdvakleveren
© Job Hiddink

Kopers hebben de afgelopen maanden de keuze gemaakt of zij in de standaard tijdvakken beleverd willen worden, via Select Delivery of een combinatie hiervan. Bijna vijfhonderd kopers hebben een tijdvak gekozen, meldt FloraHolland op de website. Circa 60 procent kiest voor de vroegste tijdvakken. De overige klanten kiezen iets meer spreiding.

Volgens FloraHolland zijn er veertig kopers die al gebruikmaken van het tijdvak ‘10:00 tot 13:00 uur’, waarbij zij hun handel geheel of gedeeltelijk later geleverd krijgen. ‘Uit ervaringen blijkt dat zij hiermee kosten besparen, omdat ze efficiënter kunnen werken, boxruimte beter benutten en medewerkers optimaler ingezet kunnen worden.’ Daarnaast levert de bloemenveiling op deze manier vollere karren af.


Betrouwbaarheid staat bij tijdvaklevering hoog in het vaandel. In januari heeft FloraHolland 99,4 procent van de transacties afgeleverd binnen het met de klant afgestemde tijdvak. ‘Om deze hoge betrouwbaarheid ook in de piek te realiseren, hebben we meer spreiding nodig. Daarom wordt in de piekperiode een speciaal piektijdvak aangeboden. Klanten krijgen hun bloemen en planten dan tussen 11:00 uur en 15:00 uur geleverd, en ontvangen daarvoor een korting van 0,25 euro per transactie.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    30 %
  • Zondag
    18° / 10°
    20 %
  • Maandag
    19° / 10°
    70 %
Meer weer