Ook vanuit handel voldoende draagvlak voor Bloemenbureau Holland

Er is onder kwekers en handelaren voldoende draagvlak voor de invoering van een algemeen verbindend verklaring (AVV) voor de collectieve activiteiten van Bloemenbureau Holland. Nadat kwekers vorig jaar al instemden, hebben handelsbedrijven dat nu met een meerderheid van 74 procent ook gedaan.

Ook+vanuit+handel+voldoende+draagvlak+voor+Bloemenbureau+Holland
© Fotografie Twan Wiermans

Handelaren in bloemen en planten konden zich tot en met 28 januari uitspreken over de invoering van een algemeen verbindend verklaring. Met de AVV dragen alle kwekers en handelaren bij aan de collectieve marketing- en communicatieactiviteiten van Bloemenbureau Holland. ‘Zo versterken zij gezamenlijk de kracht en toekomst van de sierteeltsector’, staat in een persbericht.

De positieve uitslag geeft volgens de betrokken partijen ook duidelijkheid over het draagvlak voor de koers van Bloemenbureau Holland. Vorig jaar ontwikkelde het een nieuwe koers, die in 2024 is ingezet. ‘Er is gestart met sectorcommunicatie gericht op het positief beïnvloeden van de publieke opinie over de Nederlandse sierteeltsector. Daarnaast blijven we inspireren en informeren over de positieve effecten van bloemen en planten.’



Goedkeuring van ministerie

Het is nu wachten op goedkeuring van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, die wordt in het najaar verwacht. Als het ministerie akkoord gaat met de algemeen verbindend verklaring, dan zal deze per 1 januari 2025 van kracht zijn, meldt Bloemenbureau Holland. De AVV geldt vervolgens voor een periode van drie jaar.

Voor een volgende periode zal er weer een nieuwe draagvlaktoets moeten plaatsvinden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    70 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer