Bloemenbureau Holland verlengt AVV-stemming voor handelaren

Handelaren in bloemen en planten krijgen langer de tijd om hun stem uit te brengen voor de invoering van een algemeen verbindend verklaring (AVV). Dat meldt Bloemenbureau Holland. De stemming wordt met een week verlengd om handelaren voldoende kans te geven deel te nemen.

Bloemenbureau+Holland+verlengt+AVV%2Dstemming+voor+handelaren
© Vidiphoto

Kwekers hebben in april 2023 al met een grote meerderheid ingestemd met de invoering van een AVV. Vorige week kwam de stemming voor handelaren voorzichtig op gang. Om een zo groot mogelijk draagvlak te verzekeren, heeft Bloemenbureau Holland besloten tot een extra stemweek. Handelaren hebben nu tot zondag 28 januari de tijd om hun stem uit te brengen.


Als de handelaren akkoord gaan, kan een gezamenlijke aanvraag voor de AVV worden ingediend. Met een algemeen verbindend verklaring dragen alle kwekers en handelaren bij aan de collectieve marketing- en communicatieactiviteiten van Bloemenbureau Holland. Zo versterken zij gezamenlijk de kracht en toekomst van de Nederlandse sierteeltsector.


Heffing

‘Als de handel, net zoals onze kwekers, ‘ja’ zegt, dan ligt de weg vrij om met elkaar het duurzame karakter van de sierteelt uit te dragen richting onze belangrijke stakeholders’, aldus CEO Steven van Schilfgaarde van FloraHolland eerder in een column. In 2024 neemt Royal FloraHolland de inning van de heffing in de sector nog voor haar rekening.


Naast draagvlak voeren kwekers, handelaren en belangenorganisaties ook gesprekken over de nieuwe richting van Bloemenbureau Holland. Samen is besloten dat het bureau meer gaat inzetten op sectorcommunicatie en zich proactief gaat richten op de maatschappelijk kritische consument en individuele opinieleiders. Het doel is de publieke opinie over de sierteeltsector positief te beïnvloeden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    50 %
  • Zondag
    16° / 9°
    40 %
  • Maandag
    16° / 8°
    70 %
Meer weer