Subsidie voor Limburgse boeren om water vast te houden

Waterschap Limburg stelt subsidie beschikbaar aan boeren die maatregelen nemen om water vast te houden op landbouwpercelen in Zuid-Limburg.

Subsidie+voor+Limburgse+boeren+om+water+vast+te+houden
© Rob van Hoorn

De stimuleringsregeling voor het teeltseizoen 2024 gaat over diverse maatregelen, waaronder de aanleg van landbouwbuffers, aardappeldrempeltjes en het optimaliseren van de groenbemesterteelt. Het waterschap heeft de aanvraagprocedure vereenvoudigd om de drempel voor deelname te verlagen.

De stimuleringsregeling is onderdeel van het programma 'Water in Balans'. Deze regeling is alleen bedoeld voor agrarische bedrijven. De aanvraagperiode loopt tot en met 31 mei 2024. Aanvragen kunnen worden ingediend via waterschap Limburg.


Wateroverlast en droogte

Het programma 'Water in Balans' van waterschap Limburg is bedoeld om wateroverlast tegen te gaan. In samenwerking met agrariërs en andere betrokken partijen wordt gezocht naar effectieve maatregelen om water vast te houden in het landelijk gebied van Zuid-Limburg, met als doel zowel wateroverlast als droogte te bestrijden.


De regeling bestaat nu twee jaar. Voor het teeltseizoen 2024 wordt de regeling opnieuw opengesteld. Daarbij wordt de aanvraagprocedure vereenvoudigd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
Meer weer