Fruit Logistica maakt nominaties bekend voor prijzen 2024

De beursorganisatie van de Fruit Logistica heeft de nominaties bekendgemaakt voor de Fruit Logistica Innovation Award 2024 en de nieuwe Fruit Logistica Technology Award 2024. De internationale handelsbeurs vindt plaats van 7 tot 9 februari in de hallen van Messe Berlin.

Fruit+Logistica+maakt+nominaties+bekend+voor+prijzen+2024
© Job Hiddink

De Fruit Logistica Innovation Award (FLIA) wordt voor de achttiende keer uitgereikt door Messe Berlin en Fruitnet Media International. Naast de FLIA wordt dit jaar voor het eerst de FLIA Technology uitgereikt voor innovaties wat betreft machinerie en technologie.

Voor de FLIA Technology komen vijf innovaties in aanmerking. De Aspara to go van het Duitse Hepro is de kleinste zelfbedieningsaspergeschilmachine ter wereld. Op een oppervlakte van 0,34 vierkante meter schilt deze machine een standaard hoeveelheid in minder dan één minuut en maakt gebruik van een schilprincipe dat afhankelijk van de dikte van de asperges een mooi snijpatroon laat zien.


Sneller en nauwkeuriger beoordelen

Crop Load Vision (CLV) van het bedrijf Croptracker in Canada is een mobiele applicatie voor het tellen van proefrooiingen van fruit. Met een mobiel apparaat legt CLV de aantallen fruit realtime vast om telers te helpen bij snellere en nauwkeurige beoordelingen van gewasbelasting. Het product Mirical van Koppert Nederland is een nieuwe verpakking voor de roofwants Macrolophus pygmaeus (Mirical), die daardoor sterker is en zich beter in het gewas kan vestigen en ontwikkelen. Daarnaast wordt het verbruik van plastic fors verminderd.


Verder is de Roto-Cut groentesnijder van het Engelse Wyma Solutions genomineerd. Dit is een volledig geautomatiseerd groentesnijsysteem om bladeren, kronen en overige puntjes van groenten te verwijderen, voordat deze worden verpakt of verwerkt. Als vijfde is de Apogee van het Duitse bedrijf German Bionic genomineerd. Dit is een robotachtige exoskelet dat menselijke intelligentie met machinekracht combineert. Doel is om de gezondheid, de veiligheid en het welzijn te verbeteren van degenen die in zware, fysiek veeleisende banen werken.


FLIA

Ook voor de FLIA-prijs heeft Fruit Logistica vijf nominaties gedaan. De Naked Avocado van het Franse Infuseo is een verpakking waarin drie verse, halve avocado's zitten. Deze verpakking garandeert een houdbaarheid van dertig dagen in de koelkast. Buurland Spanje heeft dankzij het bedrijf Unica Fresh een nominatie in de wacht gesleept. Het betreft een nieuw ras courgette dat zich kenmerkt door zijn veelzijdigheid. Het kan vers en rauw worden geconsumeerd in een salade, vergelijkbaar met een komkommer, en gekookt, zoals een courgette of aubergine.

Frutastisch van het Franse bedrijf Gautier Semences is een nieuwe productlijn met verschillende groenten die specifiek geschikt zijn voor teelt in de kas. De kasgroenten kenmerken zich door het aanpassingsvermogen aan weersomstandigheden en de stabiel hoge kwaliteit.


Langer houdbaar

Het Nederlandse Staay Food Group dingt mee met de Exceed Watermeloen. Dit wordt gezien als een moderne variant op de traditionele watermeloen. Het is een soort die langer houdbaar is, minder afval geeft en robuuster is in de teelt. Daarbij heeft de watermeloen een kleiner en daardoor handiger formaat.

Tot slot is de rode ui Calypso van het Engelse bedrijf Bedfordshire Growers genomineerd. Deze ui is bedoeld voor de lange bewaring zonder daarbij zijn smaak en zoetheid te verliezen. Daarnaast is het wat betreft kleur een aantrekkelijke ui om te zien.

De jury en vakbezoekers van de Fruit Logistica kiezen de winnaars van de FLIA en FLIA Technology. Voor stemmen is gelegenheid op de eerste twee beursdagen. Op 9 februari, de laatste dag van de handelsbeurs, vindt de prijsuitreiking plaats.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer