Reudink laat deel biologisch voer in Beieren maken

Reudink, de biologische voertak van ForFarmers, begint met de productie van biologisch varkens- en pluimveevoer bij Mischfutter Werke Mannheim in Ichenhausen in Beieren. Het Duitse bedrijf produceert het voer volgens de receptuur van Reudink.

Reudink+laat+deel+biologisch+voer+in+Beieren+maken
© Arvesta

Zo kan Reudink zijn bestaande klanten in Zuid-Duitsland beter bedienen. Bovendien biedt de Zuid-Duitse markt goede omstandigheden voor verdere groei in biologisch, ook voor Reudink. Lokale productie is daarbij een belangrijke voorwaarde.

Mischfutter Werke Mannheim, onderdeel van het Belgische Arvesta, produceert sinds 2017 biologisch gecertificeerde diervoeders in Ichenhausen. De locatie beschikt over alle benodigde kwaliteitskeurmerken om biologische voeders te maken voor zowel het EU-concept als de Duitse concepten Bioland en Naturland.

Eerst begint de productie van biologisch gecertificeerde varkens- en pluimveevoeders. In februari wordt het eerste Reudink-voer geleverd.


Duitse ambitie

Duitsland heeft een duidelijke ambitie wat betreft groei van biologisch voedsel, weet Reudink-directeur Judith Hofland. 'De loonproductie bij Mischfutter Werke Mannheim onderstreept ons vertrouwen in de biologische sector en de meerwaarde van biologisch voor een duurzame veehouderij, ook op lange termijn.'

Reudink heeft drie productielocaties voor biologisch voer. Behalve uit Ichenhausen komt er ook biologisch voer uit het Duitse Gescher, bij Winterswijk vlak over de grens, en het Gelderse Lochem.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer