'Duitse boeren bijna gedwongen de pijp aan Maarten te geven'

Hoppa, 17 miljard euro verdwenen. Zomaar in de mist opgegaan. De zoveelste mispeer onder een zogenaamd sociaal denkend regime van in dit geval de Duitse bondskanselier Olaf Scholz.

%27Duitse+boeren+bijna+gedwongen+de+pijp+aan+Maarten+te+geven%27
© Chris Yauck

Geen wonder dat onze Duitse collega's in navolging hiervan de straat optrekken. Door de duimschroeven aan te draaien door onder meer de vrije taks van de brandstof eraf te halen, worden de kleine en middelkleine Duitse boeren bijna gedwongen om de pijp aan Maarten te geven.

Dit alles om het potje met verdwenen geld weer aan te vullen. Wat een ongeloofwaardig circus dat hier wordt tentoongesteld. Of het nou om stikstof, CO2 of verdwenen geld gaat, als boer en eerste schakel van de voedselketen zijn we eenmaal gedoemd om als eerste hier de pijn van te mogen voelen.

Dit dankzij falend of wellicht corrupt overheidsbestuur. Een probleem overigens dat al decennialang gaande is en niet slechts alleen op Europees grondgebied plaatsvindt. Wereldwijd houden we allemaal ons hart vast, wanneer de grens werkelijk is bereikt, voordat er nog meer trekkers de weg op dreigen te gaan.

Het economisch welvarend China schijnt een rolmodel te zijn waar we op afstevenen

Hans Wesseling, akkerbouwer in Vauxhall, Canada

Je vraagt je af wie hier werkelijk aan de touwtjes trekt. Zeker onze beleidsvoerders niet. Die vertrekken immers naar het buitenland zodra de support voor hun plannetjes is verdwenen. Het economisch welvarend China schijnt een rolmodel te zijn waar we op afstevenen.

Bigger, better, goedkoper en efficiënter. Het liefst onder overheidsbeheer waarin we als gewoon volk nog mogen werken om het circus draaiende te houden. Hetzelfde geldt overigens voor China, dat op corrupte wijze ook de graan- en varkensprijzen manipuleert. Maar dit is slechts bijzaak, net zoals het tegendeel bewezen feit over de stikstof niet noemenswaardig meer is.

We zullen zien in hoeverre onze democratie nog de stem van het gewone volk en de boer uitspreekt, voordat ik werkelijk ga geloven dat we een globale neomarxistische weg zijn ingeslagen. Dit alles voor het behouden van de macht.

Misschien is dat de big reset waar ze ons al jaren voor waarschuwen. Normaliter zou Scholz wel kunnen beginnen met zijn biezen te gaan pakken, voordat de verkiezingen zich ook daar gaan uitspreken.

Maar met de hedendaagse democratie kunnen we niets geks meer uitsluiten. Door een aantal boeren de nek om te draaien, is immers weer snel 17 miljard euro verdiend. Waar dat geld voor nodig is, is op dit moment dan ook irrelevant.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer