'Boerinnenpraat over pijnlijk onderwerp'

Een tijdje geleden waren we uitgenodigd op een verjaardag van één van onze vrienden hier in de buurt. Van het hele gezelschap hebben de meesten wel iets met de landbouw van doen. Ze boeren hier of hebben in het verleden een bedrijf gehad. Zelf ben ik absoluut niet het type om de hele avond alleen over de stand van de gewassen of over de nieuwste machines te kletsen, maar soms ontkom je daar niet helemaal aan natuurlijk.

%27Boerinnenpraat+over+pijnlijk+onderwerp%27
© Chris Yauck

Gelukkig denken de meeste van onze vrienden en kennissen daar hetzelfde over. De dames in onze vriendenclub zijn bijvoorbeeld ook niet echt geïnteresseerd in de massagestoel die je voor 25.000 dollar extra kan krijgen in de nieuwste John Deere-combine. Er is immers genoeg gespreksstof vandaag de dag.

Neem Oekraïne, de inflatie, de hogere energiekosten, de oplopende rente of het land dat geregeerd wordt door een stelletje…. Nou ja, laat ik het maar niet zeggen. Dit enkel even om slechts de negatieve onderwerpen aan te halen, want gelukkig kan er nog steeds gelachen worden op zo'n avond.

Naarmate de avond vorderde en de koffie en gebak inmiddels door wat anders vervangen werd, scheidden de dames zich af. Niet zozeer omdat wij mannen te saai waren, maar meer omdat het inmiddels al behoorlijk begon af te koelen. Zij verkozen de comfortabele overkapping aan de andere kant van het huis, waar een kacheltje stond te gloeien. De mannen bleven buiten op het terras.

Mijn vrouw was het gedrag dat nu eenmaal hoort bij zijn instinct zo beu, dat ze besloot dat het tijd was voor een bezoekje aan de dierenarts

Hans Wesseling, akkerbouwer in het Canadese Vauxhall

Na een tijdje besloot ik de dames maar eens op te zoeken. Voor ik de deur kon openen, werd me onder een luid schatergelach al meegedeeld dat het wellicht 'bad timing' was. Ik had al een vermoeden wat het gespreksonderwerp was. Sinds bijna een jaar hebben we een labrador pup, het is een reu en die is onlangs door de dierenarts 'geholpen'.

Mijn vrouw was het gedrag dat nu eenmaal hoort bij zijn instinct zo beu, dat ze besloot dat het tijd was voor een bezoekje aan de dierenarts. Uiteraard waren er filmpjes gemaakt van dit natuurlijke gedrag en dat zorgde dus voor de nodige hilariteit.

Het bleek niet alleen onze arme hond te zijn geweest die een bezoekje aan de dierenarts had moeten ondergaan. Ook de ezel van een bevriende buurvrouw heeft afscheid moeten nemen van dit voor mannen pijnlijk onderwerp. In details wil ik hier dan ook verder niet op ingaan. Het was overigens ook hoog tijd om weer naar huis te gaan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer