Snijtulpenseizoen afgetrapt met pluktuin op Museumplein Amsterdam

Stichting Tulpen Promotie Nederland organiseerde op zaterdag 20 januari voor de tweede keer de Nationale Tulpendag op het Museumplein in Amsterdam. De dag staat symbool voor de officiële aftrap van het snijtulpenseizoen.

Snijtulpenseizoen+afgetrapt+met+pluktuin+op+Museumplein+Amsterdam
© VidiPhoto

De openingshandeling werd verricht door de internationaal bekende DJ Hardwell en voorzitter Arjan Smit van Tulpen Promotie Nederland. Als eregast mocht Hardwell ook de nieuwe tulp ‘Tulipa Hardwell’ dopen.

Het hoogtepunt van de Nationale Tulpendag is ieder jaar de pluktuin. Dit jaar stonden op het Museumplein in Amsterdam zo’n 200.000 tulpen opgesteld. Publiek kon deze zaterdag gratis plukken. Ruim 21.000 bezoekers hebben de tuin bezocht.


Ruim 21.000 bezoekers hebben de pluktuin bezocht.
Ruim 21.000 bezoekers hebben de pluktuin bezocht. © VidiPhoto


Eerder op de Dam

De Nationale Tulpendag bestaat al sinds 2012. Voorgaande jaren werd de dag georganiseerd op de Dam. Dit jaar is het tweede jaar dat de pluktuin zich op het Museumplein bevond.

De dag staat symbool voor de officiële aftrap van het snijtulpenseizoen. Nederland is de grootste tulpenproducent ter wereld met zo’n 2 miljard stelen per seizoen. Het tulpenseizoen duurt tot eind april.


DJ Hardwell mocht de nieuwe tulp 'Tulipa Hardwell' dopen.
DJ Hardwell mocht de nieuwe tulp 'Tulipa Hardwell' dopen. © VidiPhoto

Ook in België werd de start van het tulpenseizoen gevierd. Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) had hiertoe een pluktuin op het Operaplein in Antwerpen ingericht met zo'n 100.000 tulpen. 6.7000 mensen kwamen op het evenement af.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer