Zo%27n+tienduizend+bezoekers+plukken+Dam+weer+kaal
Nieuws
© TPN

Zo'n tienduizend bezoekers plukken Dam weer kaal

Op de Dam in Amsterdam werd zaterdag het startschot gegeven voor het internationale tulpenseizoen met de opening van de tulpentuin.

Ongeveer tweehonderdduizend tulpen stonden klaar om gratis te worden geplukt. Van deze gelegenheid maken zo'n tienduizend nationale en internationale bezoekers gebruik. Zij mochten maximaal twintig bloemen meenemen.

Volgens de organisatie, Tulpen Promotie Nederland (TPN), kwamen de plukkers uit honderd verschillende landen. Binnen enkele uren was de Dam weer kaal. Dit jaar is het thema van de Tulpendag 'Flowerpower'.

Eigen tulp

De opening van de Tulpentuin werd verricht door presentatrice Quinty Trustfull die op deze dag haar eigen tulp, de Tulipa Quinty Trustfull, doopte. De Tulipa Quinty Trustfull is een oudroze dubbelbloemige tulp. Het kweken van de tulp, door Hybris in Lisse, kostte 23 jaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / -3°
  60 %
 • Dinsdag
  8° / -4°
  10 %
Meer weer