Tulpendag+in+Verenigde+Staten+krijgt+vervolg
Nieuws
© iBulb

Tulpendag in Verenigde Staten krijgt vervolg

De American Tulip Day krijgt een vervolg. Net als vorig jaar wordt op Union Square in San Francisco op 2 april een tulpenpluktuin ingericht, vergelijkbaar met de pluktuin op de Dam in Amsterdam.

Het promotieevenement wordt georganiseerd door brancheorganisatie Anthos in samenwerking met iBulb. Op het plein in San Francisco, in het centrum van de stad, wordt een display neergelegd van honderdduizend tulpen.

• Lees ook: Vijfduizend bezoekers op Tulpendag in San Francisco

Deze tulpen worden uit Nederlandse bollen gebroeid door Amerikaanse ondernemers. Het evenement heeft als doel de bekendheid van tulpen te vergroten en de verkoop van lokaal geproduceerde tulpen te stimuleren.

Nationale Tulpendag

Verleden jaar vond de eerste American Tulip Day plaats. Dit was een groot succes, stellen Anthos en iBulb, waar duizenden mensen op afkwamen. De American Tulip Day volgt op het succes van de Nederlandse Nationale Tulpendag, die sinds 2012 wordt gehouden.

• Lees ook: Tulpenpluktuin in Amsterdam en Antwerpen

Weer

 • Maandag
  3° / -1°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / 0°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  10 %
Meer weer