MPS komt met aanvulling op keurmerk voor biologische gewasbescherming

MPS-Greener Grown is een aanvulling op het bestaande keurmerk voor siertelers die zich willen onderscheiden met minder gewasbeschermingsmiddelen. Het werkt met een sterrensysteem.

MPS+komt+met+aanvulling+op+keurmerk+voor+biologische+gewasbescherming
© Vidiphoto

MPS constateert dat kwekers van sierteeltgewassen steeds vaker te maken krijgen met kopers die eisen stellen op het gebied van duurzaamheid. Afnemers vragen naast het reguliere MPS-ABC-certificaat naar inzicht van kwekers die het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen minimaliseren en bij voorkeur biologische gewasbeschermingsmiddelen toepassen.

MPS-Greener Grown voorziet volgens certificeringsorganisatie MPS in deze behoefte van de markt. Het nieuwe schema werkt met een sterrensysteem dat de kweker zelf inzicht geeft om verder te verduurzamen. Het is een aanvulling op MPS-ABC en MPS-ProductProof. Het toont op bedrijfsniveau met registratie en onafhankelijke monsternames aan dat kwekers minder middelen gebruiken.

Het sterrensysteem geeft aan in welke mate op de bedrijven werkzame stoffen zijn gebruikt. Een waardering van drie sterren wordt toegekend aan bedrijven die alleen biologische gewasbeschermingsmiddelen toepassen. Twee sterren zijn voor bedrijven die deze middelen gebruiken, aangevuld met zogeheten witte middelen. Tot slot geeft één ster aan dat, naast bio- en witte middelen, ook groene middelen onder de ondergrens van de MPS-ABC-normen worden ingezet voor de gewasbescherming.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer