Platform houdt Nationale Roodbont Show

Het Platform Roodbont houdt op zaterdag 22 juni de Nationale Roodbont Show in Manege Bartels in het Overijsselse Mariënheem. Het doel is dat deze show voor roodbonte Holsteins om de twee jaar plaatsvindt.

Platform+houdt+Nationale+Roodbont+Show
© Pieter Stokkermans

Tijdens deze dag wordt een individuele keuring gehouden in de klassen jong, midden, oud en in de productieklasse. Dat werd dinsdag bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse studieavond van Platform Roodbont in het Gelderse Laren. Ook is er ruimte voor dochter- en demonstratiegroepen. Voor de keuring kan iedere roodbonte Holstein worden aangemeld.

Volgens voorzitter Theo de Winter van het Platform Roodbont is de manege in Mariënheem een prima locatie. 'Hier worden vaker keuringen gehouden, bijvoorbeeld ook voor vleesvee. Bij goed weer kan het evenement ook buiten plaatsvinden.'


Roodbont op de kaart

Het Platform Roodbont wil met dit evenement de roodbonte koe nog meer op de kaart zetten. Om regionale keuringen niet in de wielen te rijden, is bewust gekozen voor hetzelfde moment dat voorheen de Nationale Rundvee Manifestatie was. 'We willen hiermee niet koeien van andere keuringen weghalen', stelt De Winter.

Overigens benadrukt de voorzitter dat dit evenement losstaat van de jaarlijkse nationale HHH-show in november in Leeuwarden. 'Als platform staan we achter de HHH-show. Een topshow, ook als het gaat om roodbont. We kiezen bewust voor een evenement in de zomer, op een ander moment.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer