Gerrit+van+der+Kolk+roodbontfokker+van+het+jaar
Nieuws
© Pieter Stokkermans

Gerrit van der Kolk roodbontfokker van het jaar

Melkveehouder Gerrit van der Kolk uit Wierden is dinsdagavond in Laren uitgeroepen tot roodbontfokker van het jaar 2019. Hij dankt de titel onder meer aan de successen op keuringen in Nederland.

Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten kwamen zijn koeien in actie. Bossink Red Lawn 7 (V. Jotan) en Bossink Gerda 64 (V. Curtis) waren op het Europees Kampioenschap in Libramont aanwezig. Die laatste werd koe werd tevens reservekampioen in de middengroep deze zomer tijdens de NRM. Bossink Rika 631 (V. Ladd P) was vorige maand nog kampioen in de klasse Midden roodbont op de HHH-show.

Verder boekte het bedrijf, waarvan de koeien de prefix Bossink dragen, successen op regionale keuringen in Wierden, Zwolle en Vriezenveen. Daarnaast zijn in 2019 vijf koeien als excellent ingeschreven. De gemiddelde exterieurscore van de veestapel is 87 punten, waarmee dit bedrijf tot de top van Nederland behoort. Ook op stierenvlak doet dit melkveebedrijf mee, met de jonge stieren Bossink Level Up en Bossink Red Max, die bij ki-organisaties staan.

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  24° / 15°
  60 %
Meer weer