Deel koel- en vriesbedrijf Rutten verloren, brandweer blust na

Een deel van agrarisch koel- en vriesbedrijf De Groene Agri in het Flevolandse Rutten moet als verloren worden beschouwd na de grote brand die dinsdagochtend 2 januari uitbrak op het bedrijf.

Deel+koel%2D+en+vriesbedrijf+Rutten+verloren%2C+brandweer+blust+na
© Dafinchi

Dat zegt eigenaresse Arianne de Groene tegen Omroep Flevoland. Bij de brand raakte niemand gewond. Alle medewerkers kwamen op tijd buiten door adequaat optreden van de bedrijfshulpverleners, zegt De Groene. De schade is door het snelle opschalen van de brandweer beperkt gebleven.


De brandweer gaf in de nacht van dinsdag op woensdag, zo'n twintig uur na het uitbreken van de brand, het sein brand meester. Wel is de brandweer nog steeds aan het nablussen, wat bemoeilijkt wordt door de harde wind die er staat. De Groene Agri is voornemens om de afgebrande loodsen weer op te bouwen.

LTO Noord spreekt in een reactie haar zorgen uit over de glasdeeltjes van zonnepanelen die bij branden als deze vrijkomen en op omringende percelen belanden. Volgens bestuurder Arnold Michielsen leveren deze glassplinters grote problemen op voor de landbouwsector. De organisatie pleit al langer voor het opstellen van een paneelprotocol, dat duidelijkheid moet geven over wat er moet gebeuren, en wie waarvoor verantwoordelijk is, als er een brand uitbreekt waarbij zonnepanelen in het spel zijn.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer