Grote brand bij agrarisch koel- en vriesbedrijf in Noordoostpolder

Op agrarisch koel- en vriesbedrijf De Groene Agri in Rutten (gemeente Noordoostpolder) woedt sinds dinsdagochtend 08.00 uur een grote brand. Een loods, waar onder meer wortelen en witlof worden opgeslagen, staat in brand en lijkt niet te redden.

Grote+brand+bij+agrarisch+koel%2D+en+vriesbedrijf+in+Noordoostpolder
© Dafinchi

Bij de brand is niemand gewond geraakt. Brandweerkorpsen uit de hele regio zijn uitgerukt, meldt Omroep Flevoland. Een woordvoerder van de brandweer stelt dat het lastig is om te voorkomen dat het pand helemaal uitbrandt. Het betreft een gekoelde opslagloods van enkele duizenden vierkante meters, met op het dak zonnepanelen.

De brandweer kan het pand niet betreden, zegt de brandweerwoordvoerder tegen de omroep. 'Gezien de complexheid van het gebouw, de vuurlast binnen en de hevige rookontwikkeling willen we onze mensen daar niet aan blootstellen. We vinden dat niet veilig.' Bovendien is het gebouw van staal wat zorgt voor instortingsgevaar.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Flevoland neemt de rookontwikkeling gaandeweg de ochtend toe en zijn enkele boerderijen die in de rook staan ontruimd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    22° / 12°
    50 %
Meer weer