Veehouders moeten gras maaien na brand afvalverwerker

Veehouders tussen Vlaardingen, Maassluis en Maasland krijgen het advies om hun gras te maaien en afte voeren. Reden is de grote hoeveelheid dioxine die in het gebied is neergekomen door de brand op het terrein van afvalverwerker AVR vorige week.

Veehouders+moeten+gras+maaien+na+brand+afvalverwerker
© Dafinchi

Het advies volgt op een eerdere waarschuwing deze week om grazend vee binnen. ‘Zolang de koeien het besmette gras eten, bestaat de kans dat de geproduceerde melk te hoge waarden dioxines bevat en niet voor consumptie geschikt is’, aldus de GGD.


Eerder kregen inwoners al het advies om groenten en fruit uit eigen tuin voor het eten goed te wassen, en eieren van kippen in het gebied niet te eten totdat de grond in de ren en rond het hok van een laag schone grond is voorzien. Ook kunnen inwoners hun gras maaien, ‘als zij zich daar zorgen over maken’. Dat gras moet daarna in de grijze bak. Teven wordt geadviseerd om tuinmeubels en auto’s schoon te maken.

De brand bij AVR brak vorige week donderdagochtend uit en woedde zo'n twee dagen. Het vuur heeft geleid tot grote schade op het terrein van het bedrijf, dat het afval verwerkt van meer dan 2 miljoen Nederlandse huishoudens, waaronder uit Rotterdam, Leiden, Den Haag, Utrecht en heel Zeeland. Het is nog onduidelijk wanneer het afvalbedrijf weer kan beginnen met het verbranden van huisafval.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer