Gasvorming in maiskuil dorp Zeeland

De brandweerpost van het Brabantse dorp Zeeland moest deze week uitrukken vanwege gasvorming in de maiskuil. De ondernemer ontdekte dinsdag een bult onder het zeil van de kuil, waarop hij de brandweer inschakelde. De gassen zijn giftig.

Gasvorming+in+maiskuil+dorp+Zeeland
© Facebook/Brandweerpost Zeeland

Dat meldt de brandweerpost op Facebook. Daarop hebben de brandweermannen in speciale pakken en met behulp van een hogedrukstraal de gassen uit de kuil gehaald. Dit duurde ruim een uur, waarop de ondernemer zijn kuil verder kon afwerken.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat er gasvorming optreedt in een maiskuil. Drie weken geleden speelde dit in Kootwijkerbroek, schrijft de Barneveldse Krant.

De gasvorming wordt vaak veroorzaakt door mais met veel groen blad, stelt Ecosyl, producent van kuiltoevoegmiddelen. Het bedrijf adviseert om vóór het afdekken een regenpijp in de maiskuil te leggen met één kant erbuiten, zodat de gassen hierdoor kunnen ontsnappen. Na enkele dagen kan de buis worden verwijderd en moet de kuil luchtdicht worden afgesloten voor een goede conservering. Bij flinke gasvorming luidt het advies om de brandweer in te schakelen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer