50.000 kippen omgekomen bij grote schuurbrand in Puiflijk

Op een kippenboerderij in het Gelderse dorp Puiflijk in het Land van Maas en Waal is in de nacht van dinsdag 2 januari op woensdag 3 januari een grote brand uitgebroken. Bij de brand kwamen zo'n 50.000 kippen om het leven.

50%2E000+kippen+omgekomen+bij+grote+schuurbrand+in+Puiflijk
© Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

In een aanpalende schuur bevonden zich nog eens 50.000 kippen. Hoewel deze schuur ook in brand dreigde te vliegen, slaagde de brandweer erin om dat te voorkomen. De oorzaak van de brand is nog onbekend. In de stal waren geen sprinklers aanwezig, maar volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio Gelderland-Zuid is dat ook niet verplicht bij stallen van deze omvang.

Het blussen wordt bemoeilijkt door de harde wind. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio kwam bij de brand veel rook vrij die richting de plaats Druten trok. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven.

De brand werd opgemerkt door in de nabijheid van het bedrijf wonende werknemers.



Met de stalbrand in de nacht van dinsdag op woensdag in Puiflijk zijn er volgens dierenrechtenorganisatie Animal Rights nu al meer dieren omgekomen door brand in 2024 dan in heel 2023. Animal Rights concludeert uit eigen tellingen dat al ruim 20.000 dieren meer zijn omgekomen. In 2022 waren het er veel meer, toen kwamen zeker 130.000 dieren om.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer