Teus Kreuger nieuwe voorzitter LTO Kalverhouderij

Dierenarts Teus Kreuger is per 1 januari 2024 de nieuwe voorzitter van de vakgroep Kalverhouderij van LTO Nederland. Kreuger was tot begin dit jaar dierenarts vleeskalf en pluimvee bij Boven-Veluwe DierGezondheidsCentrum in Wezep.

Teus+Kreuger+nieuwe+voorzitter+LTO+Kalverhouderij
© LTO Nederland

Kreuger volgt Wim Thus op en was de afgelopen twintig jaar als actief in de kalverhouderij en pluimveehouderij. Ongeveer tweederde van zijn tijd besteedde hij als dierenarts aan de kalverhouderij. In die tijd was hij ook bestuurlijk actief in beide sectoren. Kreuger is zoon van een melkveehouder en voelt zich naar eigen zeggen 'nog steeds thuis in de agrarische sector'.

Begin dit jaar is Kreuger na bijna 35 jaar uit de dierenartspraktijk gegaan. Sindsdien werkt hij voor pluimveeorganistie Avined, waarin LTO/NOP, de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP), COBK, Nepluvi en Anevei vertegenwoordigd zijn.

Het voorzitterschap van de LTO-vakgroep Kalverhouderij noemt Kreuger 'een leuke uitdaging'. 'Er liggen veel uitdagingen op het bordje van de veehouderijsector, en specifiek voor de kalverhouderij. Terwijl naar mijn mening wereldwijd met respect en bewondering naar de sector wordt gekeken, is dat in ons land helaas anders. Kortom, het is voor mij een uitdaging de sector positief voor het voetlicht te zetten. Juist ook bij de mensen die wat verder van de agrarische sector af staan.'


Praktisch uitvoerbare regelgeving

Het zorgen voor en behouden van regelgeving die praktisch uitvoerbaar is voor de sector, ziet Kreuger als een belangrijk speerpunt. 'Richting de toekomst wordt ook de kalversector waarschijnlijk kleiner. Maar de wijze waarop vind ik essentieel. Als dit via natuurlijk verloop geschiedt, zal dit voor vrijwel iedereen acceptabel zijn.'

Een ander aandachtspunt voor Kreuger is de samenwerking tussen de kalverhouderij en de rundersector. Die wil hij waar mogelijk 'nog verder verbeteren'.

Wim Thus was ruim negen jaar voorzitter van de vakgroep Kalverhouderij van LTO Nederland. Hij begon in november 2014 als voorzitter.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer