Aandeel Bayer zakt naar laagste waarde sinds 2006

De aandelenkoers van het Duitse chemie- en farmacieconcern Bayer is begin deze week met 20 procent gedaald. De koersval is enerzijds het gevolg van tegenslag bij de introductie van een nieuw geneesmiddel. Anderzijds lijken de te betalen schadevergoedingen in rechtszaken van Roundup-gebruikers hoger uit te vallen dan verwacht.

Aandeel+Bayer+zakt+naar+laagste+waarde+sinds+2006
© Bayer

Het verlies aan beurswaarde van Bayer op de beurs in het Duitse Frankfurt is berekend op bijna 8 miljard euro. Het betekent dat het concern in een week tijd ongeveer 20 procent aan waarde is kwijtgeraakt. Het is het grootste koersverlies ooit voor Bayer. De huidige waarde van een aandeel is met 33,25 euro de laagste sinds februari 2006.

Belangrijke reden voor het verlies in vertrouwen van de aandeelhouders is de aankondiging van het staken van onderzoek naar een veelbelovend antistollingsmiddel voor medicinaal gebruik. Verder werd vorige week ook duidelijk dat Monsanto, als dochterbedrijf van Bayer, in de Amerikaanse staat Missouri is veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van ruim 1,5 miljard dollar.

Sinds de overname van Monsanto in 2018 is Bayer al verwikkeld in een reeks van rechtszaken vanwege Roundup. Gebruikers beweren dat zij vanwege de blootstelling aan dit middel op basis van de werkzame stof glyfosaat kanker hebben gekregen. Bayer reserveerde eerder al 16 miljard dollar voor meer dan 100.000 rechtszaken. Bij aandeelhouders is er nu twijfel of dit genoeg zal zijn om te kunnen schikken, als rechters massaal de gebruikers van Roundup in het gelijk stellen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer